Illatos felüdülés Krétán

Illatos felüdülés Krétán

Date/Time
Date(s) - 05/08/2016 - 12/08/2016
All Day

Categories


Krétai felfedezőtúra és tanulmányút
Berecz Ildikó vezetésével

(The language of this programme is Hungarian as it is specially dedicated to the aromatherapy community in Hungary. If you are interested in participating in one of our Aromatic Adventures in Create, please get in touch through our About or Contact page!)

Szeretettel várunk egy felejthetetlen szakmai kalandra Krétára,
ahol az Aromatika magazin helyi tudósítója Berecz Ildikó kalauzol bennünket
a tengerpart és a hegyvidék illatos tájai, bokrai és virágai között.

› belekóstolunk a helyi biofarmerek  szorgos mindennapjaiba,
› megismerkedünk a vadon növő gyógynövények etikus begyűjtésének gyakorlatával,
› felkapaszkodunk a legnagyobb tiszteletnek örvendő hegyi illóolaj lepárlóba,
› kifaggatjuk aromáinak titkairól a különleges összetevőjű levendulaolaj készítőjét,
› ellátogatunk a leégett olívaliget rehabilitációjával létzehozott Botanikus Parkba,
› és ami csak belefér!

Természetesen élvezzük a csodálatos tájakat, a napfényt, a tengert,
miközben végigkóstoljuk a tradícionális krétai konyha remek fogásait.

Kinek ajánljuk?

AME tagoknak
› az aromaterápia iránt érdeklődőknek
› a botanika és fitoterápia szerelmeseinek
› a természetes életmódra törekvőknek
› aktív pihenésre vágyóknak

This slideshow requires JavaScript.

Krétáról

Kréta a legnagyobb és legdélibb görög sziget, amelyet az Istenek szülőhelyeként és Európa bölcsőjeként tartanak számon. Az elmúlt években a sziget rengeteg embert vonzott magához – görögöket és más nemzetek szülötteit egyaránt, akik új lakóhelyüknek választották ezt a földet. Szellemi vezetők sorra látogatnak el ide a világ minden tájáról, és egyetértenek abban, hogy Kréta felett egy speciális energiaháló van. Európa gyökércsakrájaként is emlegetik, amelynek csakúgy mint az 5000 évvel ezelőtt virágzó mínoszi civilizáció idején, most is jelentős feladata van a Földi kultúra és a tudatosság fejlesztésében, az univerzális egyensúly magasabb szinten történő kezelésében.

Krétai aromatikus ízelítő

A hegyek között kalandozva az éles szem észreveszi a sziklákon lilásan, kékesen, mályvásan pompázó vad krétai szurokfüvet (Origanum onites), a fejecskés kakukkfüvet (Thymus capitatus L.) és a háromlevelű zsályát (Salvia triloba). A kifinomult orr pedig kiszagolja rendkívül magas karvakrol vagy 1,8-­cineole tartalmukat. A világon is egyedülálló módon belefuthatunk az édeskés illatot árasztó, szőrös levelű, gyűrödt szirmú, lilás­mályvás színű virágokkal teli krétai szuharba (Cistus creticus L./Cistus incanus­), abba a sokrétű gyógynövénybe, amely polifenolokban rendkívül gazdag, támogatja az immunrendszert, számos terápiában nagy segítséget jelent, mindemellett a növény gyantája a parfümipar egyik legkeresettebb alapanyaga. A szigeten elterjedt a téli csombor (Satureja thymbra), amelynek jellemzőit és felhasználását Dioskurides a kakukkfűhöz hasonlatosként írt le. Figyelemre méltó antiszeptikus, antibakteriális szer, olaja kitűnő fertőző vagy gombás (bőr)betegségek kezelésében. Serkenti az immunrendszert, de sokszínű felhasználása közül az emésztő­ és húgyúti rendszerre gyakorolt hatását érdemes mindenképpen kiemelni. A nyári forróságban szüretelt vadrépa (Daucus carota ssp. maxima) magjából készült illóolaj a bőr regenerálása mellett többek között fokozza a vizeletkiürítést, segíti a májat és az emésztést. A többi különlegesség között kiemelendő még a barátcserje (Vitex agnus castus), amely a női hormonrendszerre gyakorolt komoly kiegyensúlyozó hatásáról ismert.

Berecz Ilikó, alternatív guide

P1100518_roundIldikó az aromaterápia szenvedélyes nagykövete. Kedvtelésből több mint 20 éve használ illóolajokat, de tudatosan csak a saját gyógyulásához vezető úton kezdte el alkalmazni, tanulmányozni, és terjeszteni az aromaterápia sorsfordító terápiás hatásait. Az alternatív gyógyászatban rejlő erőket megtapasztalva ébredt tudatára annak, hogy az egészéges test, tudat és lélek harmóiája a kiteljesedés kulcsa. Intuitív mentor és tanácsadó, aki élő példaként utat mutatva segíti mások önmegvalósítását, életcéljuk meghatározását és terveik, álmaik valóra váltását. Ildikó jelenleg a görögországi Kréta szigetén teljesíti kreatív alkotói feladatát, A változásra vágyó látogatókkal és a helyi közösségekkel együttműködve dolgozik az egészséges, fennartható, békés és virágzó földi élet előmozdításán. Az alternatív programajánlót az aromaterápia iránt érdeklődő vagy már elkötelezett lelkes utazóknak állította össze, betekintést és inspirációt kínálva egy új életforma felé.

Ha érdekesnek találod a programunkat, itt kérhetsz további információkat és jelezheted részvételi szándékodat:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to Top